Rezulte excelente pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Limba Engleză

Rezulte excelente pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Limba EnglezăElevii români care au participat la Olimpiada Internațională de Limba Engleză destinată elevilor de liceu care studiază limba engleză ca limbă modernă, găzduită de țara noastră, au obținut rezultate excelente, arată Ministerul Educației, într-o postare pe pagina de FaceBook. La concurs au participat opt elevi români, care obținuseră anterior locul I la Olimpiada Națională de Limba Engleză. 

Olimpiada Internațională de Limba Engleză destinată elevilor de liceu se desfășurat între 10 și 17 septembrie, la București și este o inițiativă a Ministerului Educației, în parteneriat cu Centrul de Limbi Moderne al Consiliului Europei, Universitatea București, Universitatea Politehnică București și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

La olimpiadă au participat 58 de elevi din șapte țări (Portugalia, San Marino, Macedonia de Nord, Bulgaria, Republica Moldova, Letonia și România), aceștia concurând la trei niveluri lingvistice ( B1, B2 si C1), la cele două probe, una individuală având patru părți (Use of English, Listening, Creative writing și Speaking) și una pe echipe, constând în prezentarea în format digital a răspunsului creativ la o operă literară – Literary text mediation), mai precizează sursa citată.

Profesoara Luminița Pleșa, de la Liceul Teoretic „Alexandru Ghica”, din Alexandria și profesoara Anca Dimcea, de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, din București au coordonat lotul olimpic al țării noastre.

Trei elevi români au obținut locul întâi la proba individuală pentru Nivel B1, Nivel B2 și Nivel C1, locul al doilea a fost ocupat de un elev român pentru nivelul B1, iar alți doi liceeni au ocupat locul al treilea pentru nivelul B2 și C1. Au fost obținute și mențiuni.

La proba pe echipe, elevii români au obținut locul al doilea pentru nivelul B1 și mențiune pentru nivelul B2-C1, în aceeași postare pe FaceBook, Ministerul Educației felicitându-i pe toți elevii praticipanți.