Revitalizarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor

Foto: CNIPMMR

La Universitatea Ovidius din Constanța, cu sprijinul acesteia, s-a desfășurat ultima ediție a evenimentului din cadrul seriei „România Start-Up Revolution”, lansate de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

Organizatorii evidențiază obiectivul educativ și formativ al evenimentului, care „a avut ca scop revitalizarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor și prezentarea noului concept CNIPMMR: România Start-Up Revolution, ce conține elemente și programe esențiale pentru noul program de guvernare. Astfel, în prezența a peste 150 de studenți, evenimentul de astăzi a prezentat informații despre antreprenoriat, sfaturi practice pentru început de drum și a menționat oportunitățile existente în sfera antreprenorială și a start-up-urilor. Toate aceste propuneri au fost inițiate de către CNIPMMR și au avut ca scop dezvoltarea spiritului antreprenorial prin susținerea tinerilor în implementarea ideii lor de business”.

Au luat cuvântul: conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rector, Universitatea Ovidius din Constanța; prof. univ. dr. habil. Diane Paula Corina Vancea, președintele Senatului Universității Ovidius din Constanța; Florin Jianu, președintele CNIPMMR; Virgil Stănescu, antreprenor; Corina Martin, secretar general al FPIOR; Marius Bogdan Călin, coordonator zonal Micro BCR; Nicoleta Vațlavec, manager Corporate Groupama; moderator: Elena Coandă, vicepreședinte al CNIPMMR.

Florin Jianu, președintele CNIPMMR: „Suntem astăzi în Constanța la al patrulea eveniment Romania Start-up Revolution, dupa Oradea, Suceava și București. În conținutul programului ne-am gândit la câteva categorii conceptuale cum ar fi înființarea unei firme direct din cadrul unei aplicații conform preocuparilor voastre și posibilitatea deschiderii unei firme de exercițiu la vârsta de 16 ani care să vă permită derularea afacerii fără a plăti taxe și impozite. Antreprenoriatul este pentru fiecare dintre voi, vă trebuie doar determinare, cunoștințe pe care deja le dobândiți și un ecosistem corect.”

Distribuie acest articol!