Cu peste 35.000 de cadre didactice beneficiare ale formării până în prezent, din care peste 21.000 în ultimul an, exclusiv în format online, formarea din cadrul proiectului ”Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți”- CRED reprezintă, în continuare, pasul decisiv pe care profesorii din învățământul preuniversitar îl pot face către o activitate didactică inovatoare, susținută de competențe digitale.
Astăzi, între orele 16:00-17:30, în cadrul unui nou eveniment online marca ”Proiectul CRED”, transmis live pe pagina de Facebook ”Proiectul CRED”, formatori, cursanți și experți CRED vor vorbi despre programele de formare CRED și despre modul în care sunt acestea adaptate nevoilor actuale ale cadrelor didactice, atât din perspectiva abilitării curriculare, cât și din cea a dezvoltării competențelor digitale.
Evenimentul „Formarea CRED: pasul necesar către activitatea didactică inovatoare susținută de competențe digitale” va fi unul dinamic, interactiv, fiind bazat pe dialog și schimburi de informații și idei.
Veți putea afla detalii despre modul în care formarea CRED sprijină dezvoltarea de noi perspective didactice prin abordarea integrată a disciplinelor predate.
Veți auzi, direct de la formatori și cursanți CRED, despre interacțiunea din timpul cursurilor, despre mediul de învățare deschis din formarea CRED, despre energia, dinamismul, activarea de resurse ce caracterizează sesiunile de formare. Despre toate exercițiile ce au ca obiectiv dezvoltarea personală a cursantului, sprijinindu-l în a construi activități de învățare relevante în sala de clasă, fie aceasta virtuală sau nu.
Veți descoperi în ce mod este sprijinită activitatea didactică de experiența pe care proiectul CRED o are, de timp îndelungat deja, în dezvoltarea competențelor digitale ale profesorilor, deoarece, și înainte de pandemie, formarea CRED avea o componentă digitală puternică, cursanții fiind implicați, încă de la începutul formării, în/prin (și nu despre) contexte de învățare online.
Veți putea înțelege ce înseamnă pentru un cadru didactic apartenența la Comunitatea CRED, comunitate educațională puternică, în cadrul căreia profesorii comunică constant, împărtășesc bune practici, resurse și experiențe, cer și oferă informații importante și actuale despre procesul educațional și, nu în ultimul rând, oferă și primesc sprijin, pe numeroase planuri.
Așadar, astăzi, orele 16:00-17:30, Facebook ”Proiectul CRED”.
Pentru mai multe detalii despre proiectul și formarea CRED, inclusiv despre modalitățile de înscriere la următoarea serie de formare, accesați www.educred.ro.
Evenimentul online poate fi vizualizat accesând link-ul https://bit.ly/3dPvG7d , acesta fiind transmis live pe contul de Facebook ”Proiectul CRED”, orele 16:00 – 17:30.