Reintroducerea uceniciei, soluție pentru calificare profesională în industria de beauty

Reintroducerea uceniciei, soluție pentru calificare profesională în industria de beauty

Problemele educației și formării profesionale accentuate în actuala perioadă se manifestă inclusiv în industria de beauty. Profesioniști ai domeniului reuniți în Asociația Națională a Specialiștilor în Beauty din România (ANSBR) semnalează o serie de aspecte specifice. De interes în acest context sunt cele care vizează profesionalizarea, școala în domeniu, încadrarea specialiștilor. Interlocutori sunt profesioniști cu înaltă calificare de profil.

Despre școlarizare și formare profesională

Ciprian Ungureanu, membru fondator al ANSBR: – Să devii un bun profesionist în industria de beauty nu e deloc ușor: trebuie să ai vocație, putere de muncă și, mai ales, să studiezi. E extrem de greu să te dezvolți de unul singur, cel mai bine este să-ți găsești un mentor, un specialist recunoscut de la care să înveți secretele profesiei. Astfel, reapariția legii uceniciei, care să includă și o serie de facilități, ar oficializa o cutumă și ar crea un cadru propice formării unor tineri care poate că au nevoie de o motivație suplimentară. Bineînțeles, și mai greu decât să fii angajat în industria de beauty este să fii antreprenor. Tuturor celor care își riscă banii și sănătatea în încercarea de a construi o afacere de succes cred că statul român le este dator cu norme și reguli clare. Iar aici mă refer atât la autorizarea și evaluarea unităților în care se desfășoară servicii de înfrumusețare, cât și la controalele care ar trebui să aibă inițial un rol preventiv și de informare, nu aplicarea de amenzi.

Despre diferențierea oamenilor cu studii aprofundate de cei cu certificări superficiale

Geta Voinea, membru fondator al ANSBR: – Noi punem accent pe corectitudine, transparență și, mai ales, pe calitate. Pentru a putea oferi cele mai bune servicii, ai nevoie de colegi foarte bine pregătiți, dar și motivați pe măsură. Din păcate, modul în care arată acum legislația muncii din România nu îți permite să recompensezi talentul și munca din industria de beauty la adevărata valoare. Cel puțin în domeniul nostru, o reducere a taxării muncii, dar și identificarea unor forme de colaborare punctuală acceptate de autorități, ar da un imbold dezvoltării afacerilor. De asemenea, iar asta ține tot de legislație, trebuie să existe o diferență clară între cei care au studiat îndelung, cu profesori recunoscuți, pentru a deveni profesioniști de top și cei care au făcut un curs de o zi-două și au obținut o diplomă de calificare. Nouă, ca industrie, faptul că asemenea confuzii sunt permise ne dăunează enorm.

Despre concurența neloială a necalificaților

Cristi Pașcu, președintele ANSBR: – Membrii Asociației Naționale a Specialiștilor în Beauty din România reprezintă profesioniști și companii care vor să își respecte obligațiile către stat, dar care sunt oprite din dezvoltare de restricțiile impuse în pandemie, fără ca acestea să fie urmate de măsuri compensatorii. În acest timp, se dezvoltă o concurență neloială, reprezentată de munca la negru, în spații neconforme și în care niciun venit nu este fiscalizat.

Foto: ANSBR