Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a primit vizita Andrew Bremberg, președintele Fundației Memoriale a Victimelor Comunismului din Washington

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a primit vizita Andrew Bremberg, președintele Fundației Memoriale a Victimelor Comunismului din WashingtonRectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, s-a întâlnit, marți, 22 noiembrie, cu E.S. Andrew Bremberg, președinte și CEO al Fundației Memoriale a Victimelor Comunismului din Washington DC, fost reprezentant al Statelor Unite la Oficiul European al Națiunilor Unite din Geneva.

La întâlnire au participat Pavel Popescu, deputat PNL, și conf. univ. dr. habil. Florin Abraham, cadru didactic la Facultatea de Comunicare și Relații Publice (SNSPA), director al Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române și membru al Comitetului de Conducere al Rețelei Europene Memorie și Solidaritate.

Discuțiile purtate au vizat necesitatea de a face cunoscute, în rândul tinerilor, urmările regimului comunist, dar și nevoia de apărare a valorilor democratice și de respectare a drepturilor și libertăților fundamentale. Discuțiile au subliniat, de asemenea, rolul pe care instituțiile de învățământ superior trebuie să și-l asume în implementarea unor programe educaționale în vederea promovării și prezervării memoriei victimelor comunismului.

Nu în ultimul rând, s-a convenit, de către cei prezenți la întâlnire, să se definească, în următoarele luni, un cadru de colaborare, care să fie aprobat oficial și derulat începând cu anul universitar 2023-2024 și care să permită organizarea de evenimente științifice, mobilități de cercetare, precum și publicații realizate în parteneriat/colaborare cu alte organizații similare din Statele Unite și din Europa.