Puțin peste 119.000 de candidați au susținut proba la alegere a profilului și a specializării la Bacalaureat 2022

Puțin peste 119.000 de candidați au susținut proba la alegere a profilului și a specializării la Bacalaureat 2022

La proba la alegere a profilului și a specializării de la Bacalaureat 2022 s-au înscris 119.828 de candidați, potrivit Ministerului Educației. Este penultima probă de la această sesiune de examen, iar candidații au putut alege între mai multe discipline, în funcție de profilul fiecăruia.

La proba scrisă la alegere candidații au putut opta pentru: Anatomie și fiziologie umană, Biologie vegetală și animală, Chimie, Economie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologies au Filosofie.

Date oficiale arată că numărul candidaților care au optat pentru disciplinele socio-umane, la Bacalaureat, în ultimii 10 ani, a crescut de la cca 7 mii la 27 de mii, cei mai mulți îndreptându-se către disciplina Logică, argumentare și comunicare.

Ultima proba scrisă din sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat de anul acesta, cea de la Limba și literatura maternă, s-a desfășurat joi, 23 iunie.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00).

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Sabrina SAGHIN