Program internaţional de pedagogie digitală

 

Program internaţional de pedagogie digitalăO contribuție la formarea profesorilor pentru lucrul online poate fi reprezentată și de modulul ECDL Pedagogie Digitală, prin care ECDL România continuă campania Teach Smart. Modulul este recunoscut la nivel internaţional. Beneficiari se anunță a fi 10.000 de profesori din învățământul preuniversitar. Inițiatorii informează că ei „îşi vor evalua gratuit la standard internaţional competenţele de predare digitală şi o reţea de profesori va fi pregătită şi certificată gratuit ECDL pentru şcoala online”.

Profesorii astfel formați vor forma o reţea „care să poată să susţină şi să dezvolte mai departe acest tip de competenţe, prin formarea, testarea şi certificarea gratuite, la standard internaţional, a mai multor cadre didactice”.

Modulul ECDL Pedagogie digitală stabilește conceptele esențiale și competențele referitoare la utilizarea eficientă din punct de vedere pedagogic a tehnologiei online, în vederea susținerii și îmbunătățirii procesului de predare, învățare și evaluare la clasă.

ECDL reamintește programele pe care le derulează pentru educaţie: ECDL Profil Bac – pentru elevi de liceu; concursul Începe școala cu ECDL prin care toţi elevii care se înscriu şi susţin cel puţin un examen ECDL în perioada 14 septembrie-11 decembrie 2020 pot câştiga una dintre tabletele oferite de ECDL România; ECDL profil didactic – pentru profesori, certificări ECDL cu credite transferabile; module de certificare IT în competenţe digitale pentru tehnologii actuale, precum Computing (programare în Python şi gândire algoritmică), 3D Printing (modelare şi imprimare 3D), Online Collaboration, Digital marketing.