Program de internship la Guvernul României

Program de internship la Guvernul României
Foto: Guvernul României

A fost lansată ediția 2023 a Programului Oficial de Internship al Guvernului României, care se desfășoară în perioada 3 iulie-31 august 2023. În cadrul programului, 150 de tineri stagiari activează în instituțiile administrației publice centrale.

Conform unei caracterizări dinspre Executiv, „Programul Oficial de Internship facilitează cunoașterea de către stagiari a specificului activității Guvernului României, prin intermediul unor experiențe de lucru în cadrul ministerelor și instituțiilor publice ale administrației publice centrale participante, cu scopul de a le dezvolta abilitățile practice și competențele profesionale”.

Participând la ceremonia de lansare a programului, prim-ministrul Marcel Ciolacu s-a adresat tinerilor participanți: Eu doresc să vă urez succes, să fiți curajoși, să nu aveți rețineri, să fiți voi. Sunteți cu totul altfel, aveți o cu totul altă creștere. Aveți mai multe oportunități, ați prins un culoar în viață mult mai bun decât l-am prins noi. Profitați de el și am o singură mare rugăminte la dumneavoastră – acel «american dream» de a pleca din România, încercați să-l înlocuiți cu rolul dvs. viitor în societatea românească. România se dezvoltă. Vorbea domnul Țuțuianu de OECD, de Schengen. Sunt lucruri pe care o să le realizăm. Deja sunt termene în 2 ani, 3 ani, 4 ani maximum,  România va cunoaște o dezvoltare cum n-a cunoscut niciodată prin acest Program Național de Redresare și Reziliență. Este un program care nu numai că aduce bani în România, despre care vorbim încontinuu, încât am devenit toți bancheri, acest Program Național de Redresare și Reziliență și accesul la OECD, aderarea la OECD, aduc niște reforme substanțiale în România. Eu îmi asum aceste reforme, indiferent de costurile politice, pentru că dacă nu fac acest lucru, vă distrug viitorul. Dar dacă tot facem acest lucru, vă rog frumos ca prioritar să fie să rămâneți în România.”