Procedură unitară de decontare a transportului elevilor

Foto: Guvernul României

Pregătirile pentru deschiderea anului școlar 2022-2023 s-au regăsit între temele consultărilor pe care prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă le-a avut cu reprezentanții Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, ai Asociației Municipiilor din România, ai Asociației Orașelor din România, ai Asociației Comunelor din România.

În problema transportului elevilor, element important în asigurarea accesului la educație și formare și în prevenirea și combaterea abandonului școlar, prim-ministrul a accentuat că „e nevoie de o procedură unitară de decontare pentru transportul elevilor. România educată înseamnă șanse egale la educație tuturor copiilor. Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România și Ministerul Educației vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie”.

Rectificare bugetară în beneficiul comunităților locale pentru programe destinate copiilor

Cu efect asupra asigurării condițiilor de educație, îngrijire și, în ansamblu, de ocrotire a copiilor, reuniunile factorilor guvernamentali cu autoritățile publice locale au abordat teme privind implementarea proiectelor guvernamentale de investiții, descentralizare, finanțarea măsurilor de asistență socială, asigurarea continuității furnizării de energie în sistem centralizat și pregătirea pentru iarnă, măsurile pentru începerea anului școlar și modificarea legislației în diferite sectoare pentru sprijinirea comunităților locale.

Guvernul reamintește că la rectificarea bugetară recent adoptată, „a direcționat suplimentar peste două miliarde de lei comunităților locale pentru continuarea programelor de care beneficiază copiii din învățământul preșcolar și elevii – finanțarea burselor, programele pentru școli și masă caldă în școli – și pentru asigurarea funcționării spitalelor publice, furnizarea de energie în sistem centralizat”.

Distribuie acest articol!