Primele cadre didactice sancționate pentru că au refuzat să predea online

Primele cadre didactice sancționate pentru că au refuzat să predea online

Au fost date primele sancțiuni în cazul profesorilor care refuză să predea online. Este vorba despre un cadru didactic de la o școală gimnazială din Dâmbovița, căruia i-a fost desfăcut contractul de muncă, după ce a refuzat să le predea elevilor în sistem virtual și despre un altul, de la un liceu din Vrancea, căruia i s-a diminuat salariul, din același motiv. 

Potrivit reglementărilor în vigoare, s-a specificat la Digi 24, doar orele efectuate pot fi plătite profesorilor, activitățile din școala online – predare, învățare, evaluare – fiind reglementate printr-un Ordin al ministrului Educației.

Același regulament mai specifică faptul că este interzisă înregistrarea cursurilor, elevii primesc absențe dacă nu participă, iar părinții își pot asista copiii minori.

Reamintim că, săptămâna trecută, Monica Anisie a cerut inspectorilor şcolari generali să-și intensifice activitatea de monitorizare a lecţiilor desfăşurate în scenariul roșu, deoarece vin din ce în ce mai multe și mai dese reclamații din partea elevilor și părinților acestora că activităţile didactice în sistem online nu se țin.