Primăria Capitalei a dat startul înscrierilor în programul „Vacanţă activă în Bucureşti”

Primăria Capitalei a dat startul înscrierilor în programul „Vacanţă activă în Bucureşti”

Primăria Municipiului București a dat startul înscrierilor în programul „Vacanţă activă în Bucureşti”, destinat copiilor ai căror părinți sunt la serviciu, între 12 și 23 aprilie. Astfel, potrivit unui comunicat de presă, în intervalul de vacanţă suplimentară, Municipalitatea va pune gratuit la dispoziţie cinci spaţii pentru aproximativ 1.200 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani. Acestea sunt: Muzeul Copiilor, hub-ul educaţional Proedus de la AFI Cotroceni, Opera Comică pentru Copii, Sala Palatului şi sediul Corului Naţional de Cameră Madrigal, potrivit Agerpres.

Programul este destinat copiilor cu ambii părinţi la serviciu sau cu părintele la muncă, în cazul familiilor monoparentale, se mai precizează în comunicat. Programul nu se adresează copiilor cu părinţi aflați în telemuncă. Părinții care vor să-și înscrie copiii în acest program trebuie să semneze o declaraţie pe proprie răspundere că sunt la serviciu în această perioadă.

Fiecare copil va avea acces la o singură grupă şi într-un singur interval orar, în acelaşi spaţiu pentru care optează prin formular, astfel: Muzeul Copiilor: 8,00-12,00 sau 14,00-18,00; Hub Proedus AFI: 9,00-13,00 sau 14,00- 18,00; Opera Comică pentru Copii/ Sala Palatului / Sediul Corului Madrigal: 8,00 – 12,00 sau 13,00-17,00.

Copiii vor fi împărţiţi în grupe mici, cu asigurarea distanţării necesare de 5 mp/copil, pentru a se evita aglomerarea, iar cei cu vârsta de peste 5 ani vor purta obligatoriu mască, aceasta fiindu-le asigurată gratuit, cum, de altfel, tot gratuit vor primi dezinfectant și asistență medicală dacă situația o va impune.

Copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat, de activităţi educaţionale – jocuri creative, vizionare de spectacole, exerciţii de dezvoltare personală sau lucru manual. De asemenea, vor fi implicaţi în diverse activităţi artistice la care vor participa actori profesionişti, se mai spune în comunicatul Primăriei Generale a Capitalei.

În plus, se dau asigurări că spaţiile vor fi dezinfectate la finalul fiecărui interval şi la sfârşitul fiecărei zile, iar materialele care sunt folosite în activităţile copiilor vor fi, la rândul lor, dezinfectate periodic.

Părinții care vor să-și înscrie copiii în programul „Vacanţă activă în Bucureşti” vor găsi formularul şi condiţiile de înscriere pe site-urile https://www.cantusmundi.com şi https://www.proedus.ro.

Informaţii suplimentare la următoarele numere de telefon: 0310 699 531 – de luni până vineri, în intervalul orar 10,00 – 18,00, pentru Muzeul Copiilor şi hub-ul educaţional Proedus de la AFI; 0751.186.008 – de luni până duminică, în intervalul orar 9,00 – 20,00, pentru Opera Comică pentru Copii, Sala Palatului, sediul Corului Naţional de Cameră Madrigal.