Pregătire pentru admitere la UMF Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca

Pregătire pentru admitere la UMF Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca
Foto. UMF Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca

Potențialilor candidați la admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca li se adresează cursurile de pregătire şi simularea examenului de admitere organizate la facultățile de Medicină, Medicină Dentară, Farmacie.

Cursurile de pregătire se desfășoară în zilele de sâmbătă ale lunilor martie și aprilie. Înscrierile se fac pe site-ul universității, până la 14 martie 2021. După înscriere, fiecărui candidat i se va genera un cont individual care îi va asigura accesul pe platforma pe care vor avea loc cursurile. Cursurile de pregătire vor rămâne la dispoziţia celor înscrişi și vor putea fi accesate în orice moment, până la data examenului de simulare. De asemenea, universitatea pune la dispoziția viitorilor candidați la examenul de admitere și teste de admitere de biologie, biologie vegetală, chimie organică și chimie anorganică.

Simularea admiterii pentru anul universitar 2021-2022 va avea loc la 8 mai 2021, pe aceeași platformă online pe care se vor desfășura cursurile de pregătire.

Prof. univ. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu: „Examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoștințelor candidaților. An de an, exigența crește, demersul fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviți candidați pentru viitorul sistemului național de sănătate. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile de medic şi farmacist și ne străduim să le oferim cele mai bune condiții de studiu”.

UMF Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca subliniază că „numărul celor interesaţi de profesia de medic, medic stomatolog sau farmacist a crescut de la an la an. În 2020, aproape 1700 de tineri s-au înscris la examenul de simulare a admiterii, care s-a desfășurat, pentru prima dată, online”.