Platformă cu lecții din programele disciplinelor de la clasele V-XII

Foto: Doru Pelivan

Aproape toată materia din programele disciplinelor de învățământ ale claselor V-XII avem promisiunea că se va regăsi pe platforma online de cursuri eduKiwi. Promit cofondatorii aplicației eduKiwi School, Doru Pelivan și Mihai Pegulescu. În dezvoltarea aplicației vor investi un milion de euro, „cu scopul să fie utilizată de 300.000 de elevi din România”.

Aplicația „va folosi cele mai noi tehnologii și principii educaționale adaptate tendințelor internaționale. Aplicația include acces la cursuri, care însumate vor avea peste 2.000 de ore de conținut video, înregistrate împreună cu cei mai buni profesori din țară.

Elevii înscriși pe platforma eduKiwi School vor avea acces la cursuri de dezvoltare personală, educație financiară și de educație sexuală. Pe lângă lecțiile și cursurile din platformă, elevii pot găsi teme, teste interactive, meditații și o comunitate de specialiști”.

Realizarea pornește de la constatarea că „problemele elevilor cu o materie sau alta nu au legătură cu subiectul în sine, ci cu profesorul care predă materia respectivă. Dacă elevii rezonează cu profesorul, ei vor fi mult mai înclinați să le și placă materia respectivă și să o învețe cu drag. În același timp, dacă elevii nu au acces la un profesor care să le predea materia într-un mod captivant, aceștia vor ajunge să nu îi intereseze materia și se vor concentra pe altceva”.

Platforma eduKiwi a realizat un studiu în acest sens, la care au participat 1.531 de părinți, 541 de profesori și 467 de elevi. Între alte rezultate, studio arată care discipline de învățământ le plac cel mai puțin elevilor din cauza felului în care le sunt predate: fizica (neplăcută în proporție de 47,8%), chimia (43,4%), matematica (34,3%), istoria (23,2%). 63,4% dintre profesorii respondenți se declară deschiși să predea online elevilor.

Doru Pelivan, cofondator eduKiwi School: „Dintr-un motiv sau altul, deseori elevilor nu le place de profesorul care le predă respectivul subiect. Este și normal. Nu suntem făcuți să rezonăm cu toate persoanele, iar sistemul actual de învățământ nu are un proces prin care să le atribuie profesorul adecvat. De aici apar numeroase probleme în procesul educațional și în dezvoltarea elevilor.”

Distribuie acest articol!