Peste un sfert dintre copii, în România, nu au acces la educația online

Peste un sfert dintre copii, în România, nu au acces la educația online

Un studiu realizat de curând de organizația Salvați Copiii România, împreună cu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, Federația Sindicatelor din Educație Spiru Haret și cu Consiliul Național al Elevilor arată că peste un sfert dintre copiii din țara noastră nu au acces la educația online. Concret, la începutul acestui an calendaristic, peste 275.000 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani nu mergeau la școală. De asemenea, 28% dintre copii și 43% dintre profesori nu dețineau resursele materiale necesare învățământului digital.

„Criza socială îi afectează mult mai grav pe cei vulnerabili, iar pentru copii, îngrădirea accesului la educație are consecințe greu de corectat ulterior. Neparticiparea școlară nu e o opțiune în nicio societate, din contră, educația trebuie protejată în acest context atât de dificil”, avertizează președintele executiv al organizației Salvați Copiii România, Gabriela Alexandrescu.

Potrivit Mediafax, specialiștii în domeniu au dorit să avertizeze asupra consecințelor dramatice și pe termen lung ale îngrădirii accesului la educație pentru copiii vulnerabili