Patru medalii și locul I pe echipe pentru România, la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI)

Patru medalii și locul I pe echipe pentru lotul olimpic de informatică al României, la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI)

Lotul olimpic de informatică al României a revenit în țară cu patru medalii, una de aur și trei de argint, la cea de-a XXIX-a ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), care s-a desfășurat anul acesta, între 24 și 30 iulie, la Varazdin (Croația).

Potrivit comunicatului de presă al Ministerului Educației, premianții sunt următorii: Alexandru Luchianov (Liceul Internațional de Informatică din București) a obținut medalia de aur și primul loc în concurs cu 540 de puncte, Luca Perju-Verzotti (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București), Andrei Robert Ion (Liceul Internațional de Informatică din București) și Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie, județul Hunedoara) au fost medaliați cu  cu argint.

Ministerul Educației mai informează că lotul de informatică al țării noastre – coordonat de prof. Dan-Narcis Pracsiu, de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Vaslui (Team Leader) și de Ioan-Bogdan Iordache, student la Universitatea din București și fost olimpic (Deputy Leader) – a ocupat locul I în clasamentul pe echipe (prin agregarea punctajelor individuale).

La concursul din acest an au participat 52 de concurenți din 12 țări. Potrivit comunicatul, prima ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfășurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la inițiativa țării noastre.