Patriarhia Română, donație de dispozitive electronice pentru elevi

7

FLORIN ANTONESCU

Patriarhia Română anunță că se implică în crearea condițiilor optime de pregătire a elevilor pentru încheierea anului școlar și susținerea examenelor naționale. Prin proiectul Alege Şcoala! al Patriarhiei Române şi prin intermediul eparhiilor din ţară şi din diaspora română, care s-au alăturat acestui demers, în măsura posibilităţilor actuale, au fost oferite tablete și alte dispozitive electronice elevilor (în special, celor de clasa a VIII-a şi a XII-a) şi cadrelor didactice din comunităţi dezavantajate:

„Până în prezent, la nivelul Patriarhiei Române au fost oferite 4.470 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare totală de 2.661.852 lei, astfel: prin Proiectul Alege Şcoala! – 1.919 tablete, în valoare de 1.151.400 lei; prin intermediul eparhiilor – 2.551 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare de 1.510.452 lei.

Totodată, în contextul în care toate unităţile de învăţământ au fost închise din cauza pandemiei actuale, Patriarhia Română a oferit elevilor posibilitatea de a păstra contactul cu disciplina şcolară Religie, parte a trunchiului comun în Planurile-cadru pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal, prin emisiunea Ora de Religie, realizată de Trinitas TV, cu sprijinul Sectorului teologic-educaţional al Administraţiei Patriarhale”.