Participarea ministrului Educației, Remus Pricopie, la Forumul internațional din Dubai, Global Education & Skills 2014, organizat de UNESCO

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a participat, în perioada 15-17 martie, la reuniunea internațională pe educație de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), Global Education & Skills Forum 2014 – education.employment.equity.
 În cadrul evenimentului, ministrul român a dezbătut, alături de alți demnitari prezenți la forumul internațional, pe marginea temei privind impactul inovării în învățământul superior. Întrebările la care au încercat să răspundă toți participanții din cadrul acestei dezbateri au avut ca punct comun proiectarea societății viitorului în domeniul educației, prin prisma inserării în politicile publice a metodelor și tehnicilor inovatoare de învățare. Una dintre subteme s-a referit la modul în care ar putea evolua în următorii 10 ani educația „online” în comparație cu educația de tip „față în față”.
Evenimentul a reunit peste 1.100 de participanți, printre care foști șefi de stat și de guvern, precum Bill Clinton (fost președinte al SUA), Tony Blair (fost prim-ministru al Marii Britanii), George Papandreou (fost prim-ministru al Greciei), 30 de miniștri ai Educației, directorul general al UNESCO, Irina Bokova, directorul adjunct al sectorului Educație al OECD, Andreas Schleicher, secretarul general al Amnesty International, Salil Shetty, directori de școli din lumea întreagă și manageri ai mai multor companii multinaționale.
Forumul a fost organizat de UNESCO, sub patronajul Excelenței Sale șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-președinte, prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite și conducător al Dubaiului, în colaborare cu UNICEF, Secretariatul General al ONU și Ministerul Educației din Emiratele Arabe Unite.  (Biroul de Presă al MEN)