Parteneriate educaționale România-Turcia prin Programul Erasmus+

Parteneriate educaționale România-Turcia prin Programul Erasmus+
Foto: Ligia Deca

În contextul vizitei efectuate în Turcia de prim-ministrul Guvernului României Marcel Ciolacu, ministrul educației, Ligia Deca, a avut o întrevedere cu Yusuf Tekin, ministrul educației naționale al Republicii Turcia.

După cum anunță Ministerul Educației, „cei doi miniștri au apreciat nivelul înalt de cooperare bilaterală între unitățile de învățământ și instituțiile de învățământ superior din cele două țări și vor continua să încurajeze dezvoltarea parteneriatelor printr-o mai bună utilizare a oportunităților oferite de Programul Erasmus+.

Întrevederea a prilejuit și un schimb de opinii pe teme precum reforma educației, recunoașterea diplomelor, educația în limba minorităților, dezvoltarea învățământului dual și importanța mobilităților.

Ministrul român al educației a apreciat sprijinul oferit de autoritățile din Republica Turcia prin detașarea anuală de cadre didactice în școlile românești în care se asigură predarea în limba turcă”.

Cu ocazia vizitei guvernamentale în Turcia, „a fost semnată, de către prim-ministrul Marcel Ciolacu și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, Declarația politică privind constituirea Consiliului de Cooperare Strategică la nivel înalt, ce contribuie la consolidarea relației bilaterale guvernate de Parteneriatul Strategic dintre cele două state”.