CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale, alianță universitară din care face parte și Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), s-a extins cu doi noi membri, IE University (Spania) și SGH Warsaw School of Economics (Polonia). Totodată, cu ocazia zilelor Erasmus+, a sărbătorit a treia sa aniversare și a lansat o nouă etapă de dezvoltare, în care își propune „să implementeze viziunea Universității Europene, universitatea viitorului, până în anul 2030“.
Între obiectivele noii etape, CIVICA anunță că „își va îmbogăți oferta academică și va extinde oportunitățile de mobilități, dezvoltând în același timp Campusul digital european. Legăturile dintre bibliotecile universitare membre vor fi consolidate, proiectele studențești din întreaga alianță vor fi încurajate și sprijinite, iar mediul comun de cercetare va fi revitalizat prin apeluri dedicate proiectelor de cercetare.
Aurélien Krejbich, director executiv al CIVICA: „Prioritatea este de a face din CIVICA o realitate pentru studenți, cercetători, doctoranzi și profesori. Credem că acest nou capitol va fi esențial în construirea Universității Europene a viitorului și pentru a stabili CIVICA ca actor principal în științele sociale.“
CIVICA, reamintește că este „o alianță care reunește în prezent zece instituții de învățământ superior de renume din Europa, însumând un număr total de 72.000 de studenți și 13.000 de cadre didactice, a conturat un set ambițios de acțiuni pentru viitor, într-un plan strategic pentru următorii patru ani. Alianța este gata să valorifice cunoștințele și experiența dobândite în etapa pilot a Inițiativei Universităților Europene, iar pentru următoarea perioadă de finanțare are noi proiecte și noi obiective care vor contribui la creșterea calității în educație și a excelenței în cercetarea europeană“.
Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) subliniază că „a făcut parte din primul val de trei universități românești declarate câștigătoare de Comisia Europeană în competiția pentru crearea Universităților Europene. CIVICA a fost selectat în anul 2019 pentru a crea una dintre cele 17 universități europene pilot. De la înființarea sa de către opt universități europene de științe sociale de top, CIVICA a reușit să dezvolte un campus interuniversitar cu adevărat european. Pe 27 iulie 2022, Comisia Europeană a anunțat că CIVICA a fost selectată și va primi până la 14,4 milioane de Euro sprijin financiar, pentru continuarea activității“.
CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale reunește, în prezent, zece instituții de prestigiu în domeniul științelor sociale, umaniste, în managementul afacerilor și politicilor publice: Sciences Po (Franța), Bocconi University (Italia), Central European University (Austria), European University Institute (organizație interguvernamentală europeană), Hertie School (Germania), SNSPA (România), Stockholm School of Economics (Suedia), IE University (Spania), SGH – Warsaw School of Economics (Polonia) și London School of Economics and Political Science (Marea Britanie).