Crește numărul oamenilor care vor „să învețe cum să devină cea mai bună versiune a lor sau cum să aibă relații sănătoase cu cei din jur” și pentru asta se înscriu pentru a urma programe cu astfel de finalitate, semnalează compania de cercetare de piață Reveal Marketing Research (https://reveal.ro/), specializată în marketing research, studii sociologice, customer insight, business strategy, market development.
Dezvoltare personală pentru tineri
Un studiu la zi al companiei investighează „percepția românilor despre programele online de dezvoltare personală”. Rezultatele arată că tinerii sunt foarte interesați de programe pentru dezvoltare personală: milenialii fără partener – în proporție de 66%, tinerii profesioniști – în proporție de 64%. Totodată, studiul arată că „milenialii fără partener și tinerii profesioniști se arată cei mai interesați de niște programe care să îi ajute atât în dezvoltarea personală, cât și în cea profesională (73%, respectiv 71%)”.
Femeile se declară preocupate de dezvoltarea lor în proporție de 68%, bărbații se declară interesați de programe de dezvoltare personală în proporție de 58%.
Maturii fără partener se declară preocupați în proporție de 52% de programe de dezvoltare pesonală. Seniorii pensionari se declară interesați să participe la un program care să îi ajute să își descopere punctele forte în proporție de 48%.
Interesul pentru programe online de îmbunătățire a abilităților de relaționare este declarat cu pondere de 71% de familiile tradiționale și de 68%, de familiile moderne.
Preferință pentru ședințe de coaching 1 la 1
Ca formă de desfășurare, jumătate dintre respondenți afirmă necesitatea ședințelor de coaching 1 la 1. Astfel de ședințe sunt considerate de ajutor pentru depășirea blocajelor și a credințelor care le limitează dezvoltarea de jumătate dintre milenialii fară partener, de 56% dintre familiile tradiționale, de 51% dintre familiile moderne, de 37% dintre maturii fără partener.
Metoda de cercetare folosită „a fost CAWI (Computer Assisted Web Interview) și au fost derulate 1015 interviuri online cu respondenți cu vârsta peste 18 ani, pe un eșantion reprezentativ la nivel național urban și rural în perioada 12-18 noiembrie 2020. Eroare de eșantionare +/- 3%. Nivel de încredere 95%”.