O școală neobișnuită de meserie este Școala de Mobilă, unde se învață construcție de mobilier pentru uz personal și, pentru meseriași, se face perfecționare prin formare continuă. Școala se desfășoară sub egida lanțului românesc de magazine de materiale și accesorii pentru mobilă MAMBricolaj, listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB).
Sesiunile de teorie și practică se desfășoară la magazinul din Șos. Morarilor, în perioada 26 ianuarie-13 aprilie 2023, în fiecare zi de joi, de la 18.00 la 20.00. Timp de 12 săptămâni, cursanții trec, teoretic și practic, prin toate etapele necesare realizării unui proiect de mobilier, învățând despre materiale și accesorii mobilier, scule și unelte, precum și despre diverse mecanisme.
Taxa de școlarizare se restituie
Taxa de școlarizare de 600 de lei le este restituită cursanților sub forma unui voucher, cu care beneficiază de servicii de debitare și cantuire. La finalul cursului, voucherul este acordat sub forma unui card de client MAMBricolaj.
Cursurile sunt susținute de Cristian Găvan, fondator MAMBricolaj, președinte al Consiliului de Administrație și de Mihai Șeitan, directorul magazinului MAM Morarilor; la două dintre cursuri, susțin prezentări scurte și reprezentanți ai furnizorilor de accesorii pentru mobilier Blum și Hafele.
Cristian Găvan, fondator și acționar majoritar al rețelei MAMBricolaj: „Tot mai mulți români vor să-și realizeze singuri un proiect de mobilier, din pasiune sau pentru a scuti cheltuielile cu un meseriaș. Școala de Mobilă este locul care le oferă oportunitatea să învețe și să aplice ceea ce au învățat. În cele 12 săptămâni de curs, împărtășim secretele construcției de mobilier, vorbim despre materiale, calități ale acestora, scule și instrumente utile, cele mai noi accesorii, metode de construire. Și mai important este însă faptul că îmbinăm teoria cu practica, astfel că la finalul cursului, orice participant să își poată construi singur tot ceea ce își dorește. Avem participanți pasionați de bricolaj, care activează în domenii precum IT, medical sau economic, dar și persoane care au deja o bază și doresc să învețe mai mult și să afle ultimele noutăți privind produsele și tehnicile.”
De la începerea activității, în 2013, cu întrerupere în perioada pandemiei, Școala de Mobilă a ajuns la 600 de absolvenți.