O nouă ediție a Academiei Copiilor

4

Primăria Sectorului 2, prin intermediul Direcției Generale pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar, organizează proiectul educațional intitulat Academia Copiilor Sector 2.

Demarat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, programul educațional s-a bucurat de un real succes în rândul preșcolarilor și al școlarilor din sectorul 2, numărul mare al înscrierilor depășind cu mult așteptările organizatorilor.

Dacă prima ediție înregistra 17.509 înscrieri, cea de-a doua ediție a proiectului a adunat peste 37.000 înscrieri la cursurile destinate tuturor copiilor din unitățile de învățământ din sectorul 2, acoperind toate ciclurile de școlarizare – preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Cursurile se vor desfășura pe parcursul a 32 de săptămâni, urmând structura anului școlar, în perioada 30 septembrie 2019 – 12 iunie 2020.

Dintre noutățile acestei ediții, amintim includerea în program a cursurilor pentru elevii unităților de învățământ cu regim special, adaptate prin tematică și limbaj fiecărui grup țintă.

De asemenea, preșcolarii beneficiază din acest an școlar de posibilitatea de a studia limba străină aleasă de două ori pe săptămână, iar elevii claselor 0-VIII vor putea opta pentru cursurile de robotică.

O altă noutate este includerea în program a doi noi Ambasadori, Ioana Ginghină (actriță) și Dorian Popa (cântăreț, vlogger), care, alături de Mirela Retegan (Antrenorul Părinților, creatoarea fenomenului Zurli) și Selly (vlogger), vor promova în rândul copiilor și al părinților importanța educării individului de la cele mai fragede vârste.

Biroul de Presă al ISMB