Numărul cazurilor de infectări cu Covid-19 în școli este în scădere

Numărul cazurilor de infectări cu Covid-19 în școli este în scădere

În data de 1 aprilie, au fost înregistrate 2610 cazuri de elevi confirmați pozitiv cu Covid-19 și 2171 profesori, în ultimele zile existând o diminuare a numărului de infectări, potrivit datelor transmise de Ministerul Educației.

De la punctul de vârf care a atins numărul de 2740 de cazuri de elevi și 2514 angajați, pe 26 martie, s-a observat un trend de scădere, pe 1 aprilie ajungând la 2610, respectiv 2171 cazuri de infectări.

Potrivit ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, situațiile în care cursurile se suspendă sunt următoarele:

– La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar, se suspendă cursurile grupei sau clasei respective pentru o perioadă de 14 zile. Dacă în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire.

– La apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învățământ gimnazial, liceal, profesional și postliceal se efectuează ancheta epidemiologică și testarea contacților acestuia. Conducerea unității de învățământ va decide în urma consultării DSP/DSPMB dacă se impune carantinarea celor care fac parte din aceeași clasă sau suspendarea cursurilor, după caz. La apariţia a două cazuri confirmate, se suspendă cursurile clasei respective pentru o perioadă de 14 zile, iar dacă în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar pentru clasa în care a fost confirmat cazul.

– În cazul îmbolnăvirii personalului didactic, persoanele infectate au obligația de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB. Aceștia vor efectua o anchetă epidemiologică și în funcție de rezultatul obținut, vor decide ce urmează să întâmple cu unitatea de învățământ în cauză.

În aceste cazuri, cursurile se vor desfășura în mediul online.