Stadiul construirii de creșe a fost prezentat, odată cu alte priorități în domeniu, de ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila Zoltán, la preluarea noului mandat: „Un obiectiv major îl constituie accelerarea construcției de creșe noi prin Programul național de construire de creșe Sf. Ana, inițiat în primul mandat și venim, astfel, în ajutorul familiilor tinere. Totodată, răspundem la cea mai mare provocare cu care se confruntă România în prezent, declinul demografic.”
Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației a precizat că, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), ministerul a finalizat până acum construcția a șapte creșe, iar obiectivul pentru anul 2025 este să se finalizeze și să fie predate beneficiarilor 75 de creșe în total. În total, cu fonduri alocate prin PNRR, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației construiește 110 creșe. La sfârșitul anului trecut, au fost alocați 50 de milioane de lei, bani utilizabili pentru construirea de creșe în orașele Beiuș, Marghita, Bistrița, Zărnești, București, Călărași, Reșița, Câmpia Turzii, Gherla, Moreni, Deva, Petroșani, Drobeta Turnu Severin (două creșe), Târnăveni, Piatra Neamț, Câmpina, Ploiești, Zalău, Mediaș, Râmnicu Vâlcea, Huși
Totodată, din fonduri naționale, se află în diverse stadii de construcție alte peste o sută de creșe.
De asemenea, în contextual prezentării obiectivelor prioritare, ministrul s-a referit la implementarea celor patru programe de consolidare a clădirilor cu risc seismic, programe create în perioada 2022-2023. Din domeniul educațional, prin aceste programe, sunt vizate lucrări la 30 de școli.