Noutăți de ultimă oră despre universităţile de medicină şi farmacie

Noutăți de ultimă oră despre universităţile de medicină şi farmacie

În beneficiul studenților și absolvenților de medicină, urmează să fie create un hub de inovare şi de cercetare al universităţilor de medicină şi farmacie, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, precum și un institut de management al resurselor umane în domeniu.

Făcând anunțul, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul sănătății, totodată, profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din Bucureşti, a subliniat: „Noi trebuie să îi învăţăm pe studenţi şi pe medici, să îi pregătim, să îi convingem să rămână în România prin profesionalismul nostru, prin dedicaţia noastră şi prin ceea ce le oferim. În acest an, am încercat să construiesc punţile de care este nevoie între Ministerul Sănătăţii şi universităţile de medicină şi farmacie. Ne pregătim să lansăm un hub de inovare şi de cercetare al universităţilor de medicină şi farmacie, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii. Sunt lucruri importante şi, mai mult decât atât, avem şi o oportunitate în plus legată de PNRR şi, cu siguranţă, într-un termen relativ scurt, un an, doi ani, vom avea cel puţin trei centre de simulare şi training pentru tinerii medici în universităţile de medicină şi farmacie din ţară.”

Informațiile au fost oferite în contextul ediţia din acest an a Congresului Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti, cu tema „Perspective interdisciplinare”. Au participat medici, profesori, cercetători din țara noastră și din Marea Britanie, Italia, Olanda, Germania, Brazilia, Japonia, SUA.