Federația Națională a Părinților FNaP ProEdu și voluntari ai ING Bank România merg în licee pentru a le vorbi elevilor despre relația tinerilor cu banii.
Federația Națională a Părinților FNaP ProEdu împreună cu ING Bank România, pornește un proiect pilot în licee, cu sprijinul programului Banometru, „bazat, în primul rând, pe voluntari care vor facilita dialoguri educative cu tinerii, despre relația lor cu banii, chiar la ei în liceu”.
Programul, anunță organizatorii, „a fost lansat pe data de 11 noiembrie și este un proiect pilot coordonat de Federația Națională a Părinților FNaP ProEdu pentru elevii de clasa a X-a din șase licee din câte un sector din București și patru licee din Ploiești. Liceele din București sunt: Colegiul National Ion Neculce, Colegiul Național Bilingv George Coșbuc, Liceul Teoretic Decebal, Colegiul Național Mihai Eminescu, Colegiul Național Gheorghe Lazăr și Liceul Teoretic Marin Preda, iar cele din Ploiești sunt: Liceul Tehnologic Toma Socolescu, Colegiul Național Mihai Viteazul, Colegiul Național Ion Luca Caragiale și Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza”.
Maria Cristina Matei, director Operațiuni, ING Bank România: „În România, din păcate, discuția despre sănătate financiară și despre modul în care ne putem gestiona banii este prea puțin adresată. Fiind totuși o temă atât de importantă în viața noastră, credem ca trebuie investit mai mult pentru a aduce aceasta discuție mai devreme și mai amplu în viața copiilor noștri. Considerând că majoritatea colegilor din ING care sunt voluntari în acest proiect sunt părinți, discuția este în primul rând una foarte autentică. Avem încredere că acest program va avea un impact în modul în care tinerii își gestionează și își planifică banii.”
Eugen Ilea, președintele Federației Naționale a Părinților FNaP ProEdu: „În numele Federației Părinților și al partenerului ING Bank România doresc să le mulțumesc pentru deschidere și sprijin Inspectoratelor școlare București și Prahova, precum și directorilor și cadrelor didactice din cele zece licee înrolate în proiectul pilot. Sunt convins că elevii vor aprecia și vor aplica în viața de zi cu zi ceea ce vor învăța, ceea ce va reprezenta un mare câștig pentru fiecare, oricând de acum încolo.”
După cum precizează inițiatorii, „cursul include o oră de predare susținută de un instructor financiar (specialist voluntar, cu experiență și pregătire de formator) din partea ING Bank România. Fiecare elev participant va primi o broșură cu noțiuni financiare de bază, pentru a ajuta la consolidarea cunoștințelor dobândite pe parcursul cursului.
După curs, elevii își pot verifica noile cunoștințe financiare participând la Concursul de Banometrie, în care profesorii coordonatori depun proiecte într-o platformă online și o secțiune dedicată, construită și gestionată de FNaP ProEdu. În cadrul concursului, vor fi evaluate creativitatea și implicarea fiecărui membru al echipei, alături de alte criterii, toate detaliate în regulamentul concursului, iar elevii vor avea acces la premii în valoare totală de 8.500 de euro. Mai mult, liceul la care studiază echipa câștigătoare va primi din partea organizatorilor o donație în valoare de aproape 6000 euro, constând în cărți și sau materiale necesare dotării bibliotecii liceului”.