Noaptea Cercetătorilor Europeni, un eveniment ce îmbină educația, știința și divertismentul

Noaptea Cercetătorilor Europeni, un eveniment ce îmbină educația, știința și divertismentulCercetători renumiți, la nivel național și internațional participă anul acesta la Noaptea Cercetătorilor Europeni, un eveniment care se va desfășura pe 29 septembrie în București și în alte 27 de orașe din România. Evenimentul, o inițiativă a Comisiei Europene, a fost apreciat de public încă de la prima ediție, în anul 2005, datorită caracterului său inovativ, prin care știința a devenit accesibilă tuturor, vizitatorii luând parte la activități științifice ce combină educația cu divertismentul.

Cei mai prietenoși cercetători din țară au pregătit pentru public experimente inedite, prezentări ale celor mai inovative proiecte, demonstrații uluitoare, workshop-uri interactive și dezbateri interesante pe teme științifice, se arată într-un comunicat Agerpres.

În afară de București, printre localitățile în care se va desfășura evenimentul se numără: Alba Iulia, Arad, Bacău, Bârlad, Brăila, Bumbești-Jiu, Buzău, Călărași, Câmpia Turzii, Constanța, Deva, Făgăraș, Galați, Hunedoara, Mediaș, Oradea, Petrila, Piatra Neamț, Ploiești, Suceava, Târgoviște, Târgu Neamț, Târgu Jiu, Timișoara, Titu, Tulcea și Zalău.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria „acțiunilor Marie Sklodowska-Curie” și este un eveniment care, potrivit Comisiei Europene, atrage anual peste 1,5 milioane de vizitatori.

În 2023, Noaptea Cercetătorilor Europeni se organizează în 26 de țări, peste 400 de orașe din Europa și nu numai fiind gazde ale evenimentului care, potrivit sursei citate, își propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.