Nelu Tătaru: „Școlile se vor redeschide doar dacă va scădea numărul de infectări”

Nelu Tătaru: „Școlile se vor redeschide doar dacă va scădea numărul de infectări”

În contextul unei vizite pe care a efectuat-o la Sibiu, întrebat de jurnaliști dacă autoritățile iau în calcul redeschiderea școlilor, Ministrul Sănătății a spus că „se analizează permanent și la nivelul Ministerului Educației și Cercetării, și la nivelul celorlalte ministere, fiecare componentă care ține de fiecare dintre noi. Este o analiză, dar, repet, orice analiză se aplică în contextul evoluției epidemiei”. Se va putea reveni la școală, a mai adăugat Tătaru, „doar dacă va scade numărul de infectări”.

În ultimele zile, în spațiul public au apărut diverse informații potrivit cărora autoritățile ar analiza redeschiderea graduală a școlilor și grădinițelor, respective revenirea la școală a elevilor de la învățământul primar, precum și a celor din anii terminali.

Reaminitm că mai multe asociații din țară au cerut, în ultimul timp, redeschiderea școlilor pe motiv că rata de îmbolnăvire în aceste spații este una extrem de mica și că elevii se află mai în siguranță la școală, decât în parcuri.

În mai multe școli din Uniunea Europeană, instituțiile de învățământ au rămas deschise, în ciuda numărului mare de îmbolnăviri cu SARS-CoV 2 care se înregistrează în aceste state.