Monica Anisie, la un an de ministeriat: „Obiectivele pe care mi le-am au vizat crearea premiselor de implementare a proiectului «România Educată»”

Monica Anisie, la un an de ministeriat: „Obiectivele pe care mi le-am au vizat crearea premiselor de implementare a proiectului «România Educată»”

La încheierea primului an de mandat al ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie, un an solicitant care a început și s-a încheiat sub auspiciile pandemiei de COVID-19, MEC a făcut public raportul de activitate –  „1 an de guvernare” – al ministrului Anisie, structurat pe domeniile majore de activitate – învățământ preuniversitar, învățământ superior și cercetare. Raportul cuprinde, de asemenea, „răspunsurile la principalele provocări ale mandatului și obiectivele îndeplinite într-o perioadă extrem de dificilă, grevată de declanșarea pandemiei de COVID-19”.

„Obiectivele pe care mi le-am propus încă de la preluarea mandatului au vizat, pe termen mediu și lung, crearea premiselor de implementare a proiectului «România Educată», proiect al președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis. Asigurarea unui învățământ de calitate pentru toți elevii, personalizarea acestuia, flexibilizarea şi adaptabilitatea sistemului de educație la schimbările externe și la provocările viitorului sunt deziderate fundamentale în acest proiect. Odată cu declanșarea pandemiei, atingerea lor a devenit imperativă pentru sistemul educațional, noile realități sanitare obligându-ne să găsim soluții rapide și răspunsuri adecvate pentru școală. Între acestea, crucială se dovedește a fi digitalizarea sistemului de educație, cu accent pe asigurarea egalității de șanse pentru toți beneficiarii. A fost și continuă să fie o misiune dificilă, iar îndeplinirea acesteia depinde de implicarea întregii societăți. Din perspectiva aceasta, pot afirma că răspunsurile primite până acum, la Ministerul Educației și Cercetării, sunt încurajatoare, existând, iată, inclusiv prin măsurile adoptate, premisele pentru a reuși”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Raportul poate fi citit integral pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării, www.edu.ro.