Monica Anisie, la Conferința miniștrilor Educației din Consiliul Europei: „O criză de amploarea celei pe care o traversăm nu poate fi depășită decât printr-un efort comun”

Monica Anisie, la Conferința miniștrilor Educației din Consiliul Europei: „O criză de amploarea celei pe care o traversăm nu poate fi depășită decât printr-un efort comun”

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a participat, joi, la Conferința informală a miniștrilor Educației, sub egida președinției elene a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, în format videoconferință.  

Conform comunicatului emis de MEC, subiectele dezbătute s-au axat pe două dintre cele mai importante teme ale momentului – pandemia de COVID 19 și efectele încălzirii climatice: primul pe ordinea de zi a fost răspunsul educației la criza generată de coronavirus – dreptul la o educație de calitate în contextul pandemic deosebit de grav pe care îl traversăm, provocările sale, precum și utilizarea educației ca instrument de conștientizare a riscului la care este supus patrimoniul cultural în contextul schimbărilor climatice.

Ministrul român al Educației și-a centrat intervenția pe sublinierea importanței asigurării accesului la o educație de calitate și a reducerii impactului negativ al crizei pandemice asupra elevilor, studenților și profesorilor. Acest deziderat, se mai spune în comunicat, presupune acordarea unei atenții deosebite copiilor care provin din grupuri vulnerabile și valorificarea în mod responsabil a noilor tehnologii.

„Una dintre lecțiile învățate în această perioadă este aceea că o criză de amploarea celei pe care o traversăm acum nu poate fi depășită decât printr-un efort comun și cu determinarea de a fi proactivi. Prin declarația pe care o vom adopta astăzi, avem oportunitatea de a răspunde împreună la provocările pe care pandemia de COVID-19 le-a generat în plan educațional”, a spus ministrul Anisie.