Mircea Miclea: „Școlile nu trebuiau închise! Nu putem să ne jucăm cu această generație!”

Mircea Miclea: „Școlile nu trebuiau închise! Nu putem să ne jucăm cu această generație!”

Fostul ministru al Educației, Mircea Miclea, a declarat pentru SpotMedia că școlile nu ar fi trebuit închise, datele privind infecțiile provenite din acest mediu neindicând faptul că școlile ar fi focare de infecție cu coronavirus.

„Consider că e o mare greșeală modul în care se procedează. Să ne uităm puțin la date. Acum câteva zile, OMS a publicat un studiu în care arăta că nu școlile sunt focare de infecție Covid. Anterior, studii din Germania, Spania, Norvegia, Elveția au arătat clar că începerea școlilor în varianta clasică nu crește numărul cazurilor de Covid. Cifrele ministerului Sănătății de la noi arată că înainte de 15 septembrie proporția copiilor si adolescenților până la 19 ani care aveau Covid era de 6,18%, iar acum e de 6,53%”, a declarat Miclea. În opinia fostului ministru al Educației, autoritățile au închis școlile din comoditate.

Mircea Miclea crede, în continuare, că decizia de închidere a școlilor este una proastă și că școlile ar trebui să fie ultimele instituții care să fie închise și primele care ar trebui deschise. „Nu putem să ne jucăm cu această generație! Dacă încă un an de zile se acumulează pierderi, din păcate ele ar putea să atârne extrem de greu. Pentru că pierderile sunt cumulative”.