Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu: „Redeschiderea școlilor este condiționată de numărul cazurilor de COVID 19 aflate la terapie, care nu trebuie să depășească 1.500”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu: „Redeschiderea școlilor este condiționată de numărul cazurilor de COVID 19 aflate la terapie, care nu trebuie să depășească 1.500”
În opinia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, două sunt motivele pentru care decizia de redeschidere a școlilor ar putea fi revocată. Primul se referă la deteriorarea indicatorilor pandemiei, iar al doilea este legat de răspândirea noii tulpini de coronavirus. Vlad Voiculescu a făcut aceste precizări la TVR 1, în contextul anunțului președintelui Klaus Iohannis cu privire la redeschiderea școlilor, în data de 8 septembrie. 

„Vedem că sunt locuri unde o nouă tulpină face ravagii. Vedem că această tulpină poate fi mult mai contagioasă și această tulpină poate să afecteze și copiii. Dacă vom avea această nouă tulpină în România și dacă va deveni extrem de contagioasă, atunci, sigur, lucrurile trebuie luate din nou în considerare”, a declarat ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu a mai spus că redeschiderea școlilor este condiționată de numărul cazurilor de COVID 19, aflate la terapie (care nu trebuie să depășească plafonul de1.500), de numărul cazurilor de infectare cu Sars-Cov-2 înregistrate zilnic și, nu în ultimul rând, de numărul deceselor.

Astfel, Vlad Voiculescu a declarat că, dacă numărul de contaminări va crește semnificativ, adică dacă va ajunge sau chiar va depăși 1.500, atunci, cu siguranță, se va lua în calcul revizuirea deciziei de redeschidere a școlilor.

În opinia ministrului Sănătății, redeschiderea școlilor va avea loc dacă nu cresc infectările. Printre măsurile de siguranță, a spus acesta, se vor număra: vaccinarea profesorilor, testarea tuturor copiilor dintr-o clasă cu un caz de COVID, ghid de bune practici.

Ca măsuri de precauție pentru redeschiderea școlilor, Dan Voiculescu a menționat: vaccinarea persoanelor din învățământ, testarea tuturor persoanelor simptomatice și a celor care au intrat în contact cu cei confirmați pozitiv. „Vor fi testați cu teste antigen atât cadrele didactice, cât și copiii. Dacă un copil dintr-o clasă e depistat pozitiv, toți copiii sunt testați. Vom avea și un ghid de bune practici pentru școli”, a precizat ministrul Sănătății.