Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „În cadrul orelor remediale, vor putea fi organizate și ore de consolidare a materiei”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „În cadrul orelor remediale, vor putea fi organizate și ore de consolidare a materiei”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că, în cadrul orelor remediale, vor putea fi organizate și ore de consolidare” a materiei, în situațiile în care dascălii au predat tot ce era cuprins în programa școlară.

Astfel, potrivit ministrului, profesorii care vor preda ore de consolidare a materiei vor fi retribuiți corespunzător. „În cazul în care un profesor a predat absolut tot, iar elevii au asimilat absolut tot ce a predat, și acești profesori vor avea dreptul să acceseze aceste ore de pregătire pentru consolidarea performanței, de data aceasta, și nu pentru recuperarea pierderilor. Vor putea primi bani și acești profesori”.

Sorin Cîmpeanu a precizat, la Digi 24, că acțiunile de recuperare nu se pot face online, ci în clasă, cu prezență fizică. Acesta a subliniat faptul că a propus un pachet de acțiuni remediale, de cinci ore pe săptămână, timp de 16 săptămâni.

„Nu este obligatoriu ca toți cei care se află în situație de risc cu privire la neîncheierea situației școlare pe primul semestru să participe la toate cele 16 săptămâni. Acest pachet de cinci ore pe săptămână vreme de 16 săptămâni poate fi partajat, divizat pentru mai multe grupuri de elevi – două, trei, patru (ore – n.r.)”.

Numărul de ore remediale va fi stabilit în urma evaluărilor pe care fiecare profesor le vă face. Pachetul săptămânal de cinci ore poate fi organizat în funcție de decizia profesorului care se va consulta, în prealabil, cu elevii și cu părinții acestora.