Ministrul Educației, despre redeschiderea școlilor: „Totul depinde de evoluția epidemiei”

Ministrul Educației, despre redeschiderea școlilor: „Totul depinde de evoluția epidemiei”Ministrul Educației, Monica Anisie, s-a aflat, miercuri, într-o vizită în Alexandria, județul Teleorman, prilej cu care a făcut un anunț referitor la posibilitatea redeschiderii școlilor: „Așa cum am procedat și în primăvară, am redeschis unitățile de învățământ pentru două săptămâni, tocmai pentru a da posibilitatea copiilor să revină în spațiul școlii și să facă ore de pregătire cu profesorii pentru examenele naționale”. Despre posibilitatea redeschiderii graduale a școlilor și grădinițelor, Monica Anisie, a declarat că totul depinde de evoluția epidemiei de coronavirus.

„La momentul acesta trebuie să ne gândim serios la ceea ce înseamnă siguranța, sănătatea copiilor, a personalului și, în același timp, trebuie să continuăm și învățarea. Noi nu închidem școlile, ci continuăm învățarea în sistem online”, a mai precizat Monica Anisie, care, cu doar câteva zile în urmă, s-a arătat profund nemulțumită de modul în care decurg lecțiile în scenariul roșu – online. Același răspuns l-a oferit și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Sibiu.

 

Întrebările jurnaliștilor au venit după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora autoritățile ar analiza redeschiderea graduală a grădinițelor și a școlilor, cu precădere pentru elevii din clasele mici și pentru cei din anii terminali.