Ministrul Educației a solicitat CNATDCU verificarea tuturor tezelor de doctorat care s-au susținut la Academia de Poliţie

Ministrul Educației a solicitat CNATDCU verificarea tuturor tezelor de doctorat care s-au susținut la Academia de Poliţie

Ministrul Educației, Monica Anisie, a solicitat Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) verificarea tuturor celor  800 de teze de doctorat susținute în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti.

„În conformitate cu articolul 216 al. 2 din Legea Educaţiei Naţionale, am decis şi monitorizarea acestei Academii de Poliţie, pentru că trebuie să vedem exact din perspectiva noastră, a MEC, ce se întâmplă în cadrul acestei instituţii de învăţământ, a declarat ministrul Educației pentru B1 tv. Am solicitat la CNATDCU (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare – n.r.), să fie evaluate toate tezele de doctorat care au fost realizate la Academia de Poliţie. Vorbim de acele peste 800 de teze de doctorat care au fost realizate în cadrul Academiei de Poliţie, acestea trebuie verificate dacă sunt sau nu plagiate. (…). Consiliul de Etică şi Management Universitar a dispus să se verifice antiplagiat toate tezele de doctorat ale cadrelor didactice care au avut contracte cu Academia de Poliţie şi au realizat aceste teze după apariţia Legii Educaţiei Naţionale din 2011.”

De asemenea, ministrul Educației și Cercetării a mai spus că trebuie luate toate măsurile legale care se impun în situațiile în care Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU) constată plagiatul.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat, luni, că a semnat un ordin prin care a retras acreditarea celor două specializări ale școlii doctorale a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti. Conforma unui raport MAI, instituția în cauză a dezvoltat un adevărat sistem de furt intelectual, aproximativ trei sferturi din doctoratele finalizate aici, între anii 2011 și 2016, fiind suspectate de plagiat.