Ministrul Educației a făcut anunțul: tezele nu se mai susțin în acest an școlar!

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut anunțul: tezele nu se mai susțin în acest an școlar!

Tezele trimestriale vor fi înlocuite anul acesta cu o evaluare sumativă, a anunțat ministrul Educației sâmbătă.

„Tezele, să nu uităm, a specificat Anisie pentru ProTV, se susțin la doar două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Deci, tezele nu se mai susțin, însă au fost înlocuite cu evaluarea sumativă”.

În ceea ce privește pregătirea elevilor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, aceasta va continua pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, „începând cu semestrul al doilea, pe lângă aceste lecții pe care le vom face, vom avea măsuri concrete. Vor fi teste de antrenament săptămânale, disponibile și acum pentru elevi pe site-ul Ministerului Educației, vom continua programul teleșcoala și vom continua și pregătirea față în față”.

În urma unei largi consultări, și Consiliul Național al Elevilor a anunțat că marea majoritate a elevilor – 76% dintre cei intervievați – preferă suspendarea tezelor semestriale și înlocuirea acestora cu o altă formă de evaluare.

Reamintim că, începând de luni, toate școlile din România au trecut în scenariul roșu – cu predare/învățare exclusiv online.