Ministrul Ecaterina Andronescu s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Turcia în România, ES Füsun Aramaz

5

Ministrul educației naționale, Ecaterina Andronescu, s-a întâlnit marți, 26 martie, cu ambasadorul Republicii Turcia în România, ES Füsun Aramaz.

În cadrul întrevederii au fost apreciate relațiile foarte bune de cooperare în domeniul educației între cele două țări, părțile exprimându-și disponibilitatea pentru extinderea acestora. În acest sens, a fost subliniată importanța Memorandumului de Înțelegere privind cooperarea celor două state în domeniul învățământului superior, semnat la Ankara, în octombrie 2018. Discuțiile celor doi demnitari au vizat și buna funcționare a Colegiului Național Kemal Atatürk din Medgidia, fiind susținut angajamentul ambelor părți pentru asigurarea unui învățământ de calitate pentru comunitatea turco-tătară din județul Constanța, prin consolidarea cadrului juridic bilateral specific.

De asemenea, a fost recunoscută eficiența colaborării între instituțiile de învățământ superior din cele două țări și a fost manifestat interesul față de creșterea numărului mobilităților studențești, precum și al proiectelor de cercetare academică.