Ministerul Educației va interzice prin lege meditațiile cu profesorul de la clasă

Ministerul Educației va interzice prin lege meditațiile cu profesorul de la clasăMinisterul Educației, sorin Cîmpeanu, a anunțat că intenționează să interzică, prin lege, meditațiile cu profesorii de la clasă. Aceaastă interdicție exista deja și figura într-un ordin de ministru din 2018, care însă nu a fost aplicat.

Ministrul a subliniat faptul că nu se opune meditațiilor, în general, acestea practicându-se în orice alt stat european. „Nu poți interzice unui părinte care dorește o pregătire suplimentară pentru propriul copil să facă acest lucru.

Pregătirea suplimentară este în interesul educației”, a declarat oficialul la la Digi24.

„Pe de altă parte, a mai spus Sorin Cîmpeanu, vrem să avem relevanța notelor și vrem să avem respectarea condițiilor de etică în sistemul de educație. Relevanța notelor are de suferit atunci când un profesor face meditații cu un elev de la clasă, pe care apoi îl notează. Pe de altă parte, pentru a asigura obiectivitatea în activitatea de predare și evaluare la clasă, personalului didactic de predare îi este interzis – dorim să propunem prin lege – să desfășoare meditații cu elevii de la clasă, având obligația să depună eforturi pentru eliminarea necesității pregătirii suplimentare, la modul general.”

Ministru la mai adăugat că vor fi luate în calcul și sancțiuni în cazul nerespectării legii. „Și în acest moment profesorii sunt obligați să realizeze un plan de pregătire, de învățare individualizată. Dar acest lucru nu se respectă, din păcate. Nici alte lucruri nu se respectă din lege și asta ne pune în fața necesității de a prevedea într-un proiect de lege și sancțiuni pe măsura gravității abaterilor de la lege”, a mai spus ministrul, la Digi24.

Acesta a mai precizat faptul că interdicția ar urma să intre în vigoare începând cu anul școlar 2022 – 2023, iar cadrele didactice care nu vor ține cont de ea vor fi pasibile de sancțiuni.