Ministerul Educației lansează campania „Vaccinare și testare pentru învățare!”

Ministerul Educației lansează campania „Vaccinare și testare pentru învățare!”Ministerul Educației și actorii implicați în educație lansează campania națională „Vaccinare și testare pentru învățare!” care se va desfășura  în fiecare județ  din România, în perioada 8-29 aprilie.

În cadrul campaniei vor fi organizate conferințe tematice și webinarii, atât online cât și offline, la care vor participa reprezentanții tuturor unităților și instituțiilor de învățământ din țară. Scopul acesteia este de a promova educația ca o modalitate de a te proteja de opinii neconsolidate, de prejudecăți, de știri false și de manipulare.

Acordul acestui parteneriat a fost semnat de Ziua Mondială a Sănătății pentru a susține întoarcerea fizică a elevilor la școală, după ce evoluția pandemică va permite, dar și extinderea și eficientizarea programului de educație remedială pentru elevii care se află în situație de risc de nepromovare a anului școlar, ca urmare a pierderilor cauzate de școala online.

Campania va avea ca scop principal  informarea elevilor, cadrelor didactice si a părinților, cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19 prin intermediul testării elevilor care au intrat în contact cu persoane confirmate pozitiv cu coronavirus și al vaccinării profesorilor și al personalului didactic auxiliar și nedidactic.

De asemenea, în cadrul campaniei vor fi analizate toate aspectele de interes pentru desfășurarea activităților în sistemul de învățământ, după cum este și evaluarea națională, examenul de bacalaureat, dar și recuperarea pierderilor din școala online. Alte situații importante care fac obiectul campaniei sunt organizarea simulărilor pentru județele în care acestea nu s-au putut desfășura, ca urmare a carantinării, alocarea burselor din bugetul de stat, formarea cadrelor didactice, dezvoltarea competențelor digitale și a digitalizării educației, analiza necesității de extindere a perioadei de desfășurare a cursurilor în învățământul preuniversitar, dar și problemele de interes pentru elevi, studenți și profesori.

Partenerii campaniei sunt: Consiliul Național al Rectorilor, Federația Națională Sindicală Alma Mater, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Uniunea Studenților din România, Uniunea Națională a Studenților din România, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți și Organizația “Salvați Copiii”.