MEN a hotărât că notele de la simularea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat 2019 pot fi trecute în catalog

Notele de la simularea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat 2019 pot să fie trecute în catalog, la cererea elevilor sau a părinților. Decizia apare în ordinul care stabilește organizarea simulărilor anul acesta și pentru elevii de clasa a VII-a, ordin care a fost publicat în această dimineață în Monitorul Oficial. Elevii de clasele a VII-a și a VIII-a vor susține peste două săptămâni simularea examenelor de Evaluare Națională 2019.

Ministerul Educației a publicat în Monitorul Oficial, în această dimineață, ordinul ministrului Ecaterina Andronescu ce prevede organizarea simulărilor de Evaluare Națională la clasele a VII-a și a VIII-a în perioada 11-13 martie, precum și organizarea simulărilor de Bacalaureat 2019 la clasele a XI-a și a XII-a în perioada 18-21 martie. Față de anii trecuți, o noutate o reprezintă precizarea oficială în ordin că notele de la simulare pot să fie consemnate în catalog: „La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog“. Ce mai prevede ordinul privind organizarea simulărilor:

„(1) Se aprobă organizarea simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național în anul școlar 2018-2019, pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv ale unui examen de bacalaureat național și cu scopul de a optimiza rezultatele obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

(2) Simularea evaluării naționale se organizează pentru elevii claselor a VIII-a, la care participă și elevii clasei a VII-a.

(3) Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național se organizează pentru elevii claselor terminale ale liceului, a XII-a zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, la care participă și elevii claselor a XI-a zi și a XII-a seral/frecvență redusă, învățământ de masă.“

Ministerul Educației precizează că procedura în baza căreia se va desfășura simularea va fi comunicată inspectoratelor școlare. (Sursa: Edupedu)