Medalie de argint la competiția internațională de robotică World Robot Olympiad, pentru trei elevi de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”

Medalie de argint la competiția internațională de robotică World Robot Olympiad, pentru trei elevi de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”Victor Teodor Nicola, Andrei Ștefan Ismană și Mihai Adrian Mocanu, toți trei elevi la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală, au obținut medalia de argint la competiția internațională de robotică World Robot Olympiad, care s-a desfășuratla Odense, în Danemarca, în perioada 21-24 septembrie 2023. În cadrul competiției au existat trei tipuri de probe (Robomission Elementary, Robomission Junior și Robomission Senior), fiecare având provocări diferite.

La competiție au participat 218 echipe, cu peste 1200 de tineri din peste 41 de țăr, România fiind reprezentată, potrivit unui comunicat de presă, de 11 echipe din Bacău, Brașov, București, Galați și Piatra Neamț.

Astfel, potrivit sursei citate, elevii de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” au făcut parte din echipa Nerdvana Triangulum și au participat la proba Robomission Senior, în care toți participanții au trebuit să găsească soluția prin care robotul va ajuta la încărcarea și descărcarea navelor, la alimentarea și pilotarea în larg.

„La această probă a concurat Nerdvana Triangulum formată din 3 elevi de clasa a XI-a de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, București, care au obținut medalia de Argint. Punctajul lor (344) a fost identic cu cel al echipei din Taiwan care a obținut medalia de Aur, diferența făcându-se la timpul de execuție al programului: 15 secunde i-a despărțit de medalia de Aur.”, se menționează în comunicatul de presă  al Nerdvana România.

Cei trei elevi au fost îndrumați de către mentorii Nerdvana: Marcela Priboi, Mihai Tuțu și Justin Onișoru.

Alături de Nerdvana Triangulum, a participat la aceeași categorie echipa Nerdvana Scorpio formată din 2 eleve care au găsit în lumea roboticii o cale de a-și exprima creativitatea: Maria Alexia Tudorache, clasa a 12-a (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, București) și Mara Alexandra Coteanu, clasa a 10-a (Colegiul Național Gheorghe Șincai, București).

La categoria Robomission Junior, a participat Nerdvana Hydra formată din 2 elevi pasionați de robotică și de inovație: Mihea Teodor Stoica, clasa a 8-a (Liceul Internațional de Informatică, București) și Andrei Orășanu, clasa a 9-a (Colegiul Național Gheorghe Șincai, București).

Cei trei elevi, Victor Teodor Nicola, Andrei Ștefan Ismană și Mihai Adrian Mocanu, au participat încă din clasa a V-a la Olimpiada Națională de Informatică unde au obținut medalii de aur și de argint.