Luminița Barcari: ”În scenariul roșu, elevii ar putea sustine, în loc de teză, un eseu pe care să-l trimită online”

Luminița Barcari: ”În scenariul roșu, elevii ar putea sustine, în loc de teză, un eseu pe care să-l trimită online”Secretarul de stat pe problemele învățământului preuniversitar, Luminița Barcari, a declarat luni, 26 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, că indiferent de scenariul în care vor învăța de aici înainte elevii, tezele se vor susține, dar Ministerul Educației va lua în calcul mai multe posibilități.

Reamintim că MEC a anunțat că analizează posibilitatea eliminării tezelor, indiferent de scenariul în care se va afla o unitate de învățământ. Mai mult, se ia în calcul susținerea tezelor diferit, în funcție de evoluția pandemică, deci în funcție de scenariul în care va funcționa școala respectivă.

„Trebuie să aplicăm aceeași regulă pentru toata lumea, a spus Luminița Barcari. Nu putem face discriminări. Adică, pentru elevii care învață în scenariul verde să dăm teze, iar pentru ceilalți nu”.

La aceeași conferință de presă, secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar a mai spus că, în scenariul roșu, elevii ar putea susține, ca teză, un eseu pe care să îl trimită online, iar în scenariul galben (hibrid) elevii ar putea susține tezele pe rând, atunci când se face rotația și revin la școală.