MBA in Economics of Education and Leadership (EEL) poate fi un program pilot pentru un proiect național de formare a liderilor în educație, a subliniat, miercuri, ministrul Ligia Deca, la lansarea EEL MBA la Academia de Studii Economice (ASE), iar România are nevoie de profesionalizarea managementului educațional, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, cu prilejul lansării noului program MBA EEL.
Programul EEL MBA este unic în Europa de Est, punând un accent deosebit pe promovarea transformărilor de politici pe termen lung cu impact semnificativ pentru îmbunătățirea rezultatelor învățării și abordarea disparităților socio-economice.
„Acest MBA care vizează economia educației și leadership-ul este un parteneriat unic între trei entități foarte puternice, ASE, Banca Mondială și Compania ER Young, a spus oficialul de la Educație, prezent la eveniment. Este un parteneriat public – privat, care are drept scop formarea de viitori lideri în educație, fie că vorbim despre leadership școlar, leadership universitar sau chiar oameni care să lucreze în Ministerul Educației și în instituțiile publice care fac strategii, legi, politici publice. (…) Avem nevoie și de profesionalizarea managementului educațional, acest program poate fi un pilot pentru un program național de formare a liderilor în educație”.
La rândul său, Nicolae Istudor, rectorul Academiei Naționale de Studii, a ținut să sublinieze rolul pe care ASE îl are în dezvoltarea acestui tip de programe.
„A sosit momentul ca ASE să-și dezvolte programul MBA. (…) Programul poate beneficia atât de experiența noastră, dar și de experiența unor reprezentanți ai partenerilor noștri. Am selectat 16 colegi pe discipline ale programului de învățământ. (…) Acest program reprezintă primul pas către o nouă viziune a sistemului educațional din țara noastră. Sperăm că vom avea oportunitatea să replicăm acest program și la nivel regional, e o propunere a Academiei de Studii Economice. Ne bucurăm să participăm la acest proiect în misiunea noastră de a pregăti generații viitoare, de a contribui la dezvoltarea cercetării de excelență, la formarea elitelor într-un mediu socio-economic și de a forma competențe avansate în domeniile științe economice, administrarea afacerilor, tehnologia informației și comunicațiilor, științe sociale, științe administrative și științe juridice, necesare pentru a susține dezvoltarea societății și a unei economii competitive”, a spus Nicolae Istudor.