Ligia Deca: „Niciun elev care se află în clasa a VIII-a sau a XII-a nu va rămâne cu situația neîncheiată”

Ligia Deca: „Niciun elev care se află în clasa a VIII-a sau a XII-a nu va rămâne cu situația neîncheiată”În condițiile în care greva generală din educație continuă, va exista posibilitatea de prelungire a cursurilor și a calendarelor de evaluări, a anunțat luni ministrul Educației, Ligia Deca.

„În acest moment calendarul pentru Bacalaureat rămâne neschimbat, dacă vor fi prelungiri vom lua și noi legătura cu omologii din alte state pentru a explica situația și a-i ajuta pe cei care susțin admiterea în străinătate”, a mai spus oficialul.

Declarațiile au fost făcute la Ministerul Muncii, după o ântâlnire cu sindicatele din Educație. „În acest moment nu suntem în situația în care să temporizăm în vreun fel calendarul de examene, a spus Deca. (…) Calendarul rămâne în picioare. A început înscrierea la Bacalaureat, continuă până pe 7 iunie, deci e timp suficient”, care a mai precizat că termenul pentru încheierea mediilor la clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, este 2 iunie.

„Niciun elev care se află în clasa a VIII-a sau a XII-a nu va rămâne cu situația neîncheiată, fără posibilitatea să susțină examenul”, a precizat ministrul Educației.

„În cazul în care conflictul se va prelungi, vom avea posibilitatea de prelungire a cursurilor și reprogramare a calendarului de examene. Toții elevii se vor înscrie și data va fi stabilită astfel încât să poată susține acest examen”, a dat asigurări ministrul Educației.