Ligia Deca: Integritatea Bacalaureatului nu a fost afectată de apariția în spațiul public a subiectelor după intrarea candidaților în săli

Ligia Deca: Integritatea Bacalaureatului nu a fost afectată de apariția în spațiul public a subiectelor după intrarea candidaților în săliMinistrul Educației, Ligia Deca nu crede că integritatea examenului național de Bacalaureat a fost afectată în vreun fel de apariția în spațiul public a subiectelor, în prima zi de examen scris, după ce copiii se aflau deja în săli.

„Nu cred, a spus aceasta, într-o conferință de presă, după afișarea primelor rezultate de la Bacalaureat, că integritatea examenului național de Bacalaureat a fost afectată în vreun fel de apariția subiectelor după ce copiii se află deja în sălile de examen.”

Întrebată cât de sigur este examenul în condițiile în care subiectele apar pe internet la 20 de minute de la începerea probei, ministrul„a răspuns: „Această mediatizare apare după ce elevii sunt deja în parcursul examenelor, sunt în sălile de examen și examenul este în desfășurare. Cei care le pot vedea sunt cei care nu sunt în sălile de examen”, a spus Deca, potrivit Agerpres.

Ministrul Educației a mai spus că există sancțiuni foarte clare care ar trebui să descurajeze orice astfel de încercare.

„Trebuie să discutăm în ce măsură la nivelul pregătirii centrelor de examen putem avea măsuri de prevenție în afară de observarea pe care o fac profesorii asistenți atunci când intră în săli sau dacă sunt prinși în timpul examenului comunicând sau utilizând diferite dispozitive ei sunt eliminați din examen”, a subliniat Ligia Deca, potrivit sursei citate.

În plus, la nivelul conducerii Ministerului Educației nu a existat niciodată o interferență cu procesul firesc de elaborare a subiectelor și a susținut că tot ceea ce înseamnă feedback din desfășurarea examenelor naționale din acest an va fi analizat, a spus Ligia Deca în cadrul conferinței de presă.

„Ne dorim, a mai spus ministrul, să avem niște chestionare și pentru cadrele didactice implicate și pentru elevi și pentru cei din Ministerul Educației pentru a putea vedea ce îmbunătățim pentru anul viitor.”