Liceu online pentru elevii nevoiți să absenteze perioade mai lungi de la școalăUn veritabil liceu online a devenit, în mai puțin de trei ani, platforma de e-learning Spark Generation,  la rândul ei, bazată pe experiența în educație acumulată de Transylvania College din Cluj-Napoca. Platforma a fost inițiată de trei tinere antreprenoare din Cluj Napoca: Ruxandra Mercea, Florina Popîrțac și Raluca Manole, cu o finanțare de 1,5 milioane de euro oferită de partenerii proiectului – Qubiz, partenerul tehnologic, Seedblink și o serie de angel investors.

Platforma Spark Generation este destinată elevilor de liceu (13-19 ani), din România și din străinătate, vorbitori de limbă engleză, care fie sunt sportivi sau artiști și nu pot urma cursurile clasice offline, fie au urmat programe de homeschooling, fie provin din familii de expați care se mută des datorită profesiei.

Ruxandra Mercea, fondator și inițiatorul proiectului Spark Generation: „Spark Generation este o soluție pentru elevii care, din motive obiective, sunt nevoiți fie să absenteze perioade mai lungi de la școală, fie să-și schimbe liceul sau chiar țara în locuiesc, fie doresc să acumuleze mai multe informații la o anumită materie. Am pornit la drum ca o alternativă, dar ajutorul oferit de mai mulți parteneri și finanțatori români ne-a susținut transformarea rapidă într-o soluție internațională dedicată liceenilor. Ne-am propus să devenim prima opțiune nu doar pentru elevii români, ci și pentru elevii din străinătate, interesați de curricula (sic!) Cambridge și, astfel, să transpunem în practică deschiderea către digitalizare a tinerilor și viitoarelor generații de elevi.”

Raluca Manole, cofondator și director de marketing al Spark Generation: „Dintre elevii înscriși, aproximativ 80% sunt români, care locuiesc atât în România, cât și în străinătate, dar estimăm că, în următorii trei ani, ponderea se va schimba. Avem deja elevi din 26 de țări, iar focusul nostru va fi să ajungem la cât mai mulți elevi din România, dar și din alte țări europene.”

Florina Popîrțac, cofondator și CEO Spark Generation: „Cursurile au fost construite având la bază informații din neuroștiință referitoare la modul în care învață creierul liceenilor. Astfel, acestea sunt împărțite în patru componente: pre învățare, învățare, practică, consolidare. La final, elevii susțin Cambridge Exams A levels, echivalentul diplomei de Bacalaureat, care certifică finalizarea studiilor de nivel liceal. Curriculumul Cambridge este cel mai răspândit curriculum alternativ internațional, iar certificatul Cambridge A level le permite elevilor admiterea la toate universitățile din România și la  aproximativ 1.800 de universități din întreaga lume.”

Spark Generation anunță că „își propune ca la orizontul lui 2030 să devină cea mai mare resursă educațională din România și piața internațională pentru elevii de liceu care doresc să urmeze cursuri acreditate Cambridge și au nevoie de un orar flexibil. Susținut de o investiție inițială de 1,5 milioane de euro, proiectul se pregătește acum pentru o nouă rundă de finanțare, fondurile obținute urmând să fie folosite pentru creșterea numărului de elevi care au acces la cursuri, dar și pentru introducerea de noi tool-uri AI”.

Distribuie acest articol!