Librăriile Diverta, nou partener în Campania „Citește românește”

FLORIN ANTONESCU

Librăriile Diverta intră în campania „Citește românește”, lansată de Ministerul Culturii, pentru susținerea scriitorilor și editorilor români.

Ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu, subliniază: „Mă bucură faptul că am găsit susținere în parteneri din mediul privat, care pot avea o contribuiție importantă pentru vânzarea cărților românești. Scriitorii români merită cumpărați, citiți și încurajați să creeze în continuare. Avem tineri valoroși și talentați care trebuie promovați și apreciați, pentru că ei sunt marii scriitori de mâine”.

Luiza Albu, Marketing Manager Diverta, accentuează: „În ceea ce privește librăriile noastre, vom face, ca și până acum, tot ce ține de noi, ca librari: vom poziționa preferențial cărțile autorilor români în spații special semnalizate, oferind consistență la raft, vom propune promoții, vom consilia cum știm mai bine clienții în librării și vom crea cadrul prielnic lecturii pentru cititori, în spațiile noastre special amenajate.  Sperăm ca fiecare dintre noi, prin rolul pe care îl joacă în această frumoasă piață a cărții, să putem contribui la o creștere a interesului publicului pentru cartea românească și a industriei, în general”.

Diverta este prima librărie clasică participant în campanie, prin magazinele fizice și prin magazinul online, www.dol.ro. În interiorul librăriilor au fost amenajate rafturi semnalizate cu numele campaniei, #citeșteromânește, care promovează cărți ale autorilor autohtoni. Portofoliul cuprinde peste 4000 de titluri.

Ministerul Culturii reiterează că „în cadrul campaniei, scriitori și jurnaliști au oportunitatea de a-și promova ultimele apariții editoriale, iar Ministerul Culturii a publicat, pe pagina de Facebook a instituției, mesajele acestora prin care susțin inițiativa #citeșteromânește. Piața de carte din România și în mod special cartea românească au mare nevoie acum poate mai mult decât oricând de promovare și susținere și, mai mult decât atât, de unitate și sprijin reciproc pe toată linia autor/editură/tipografie/librărie/Ministerul Culturii”.