Librăria online Libris.ro se alătură campaniei „Citește Românește”

8

FLORIN ANTONESCU

Librăria online Libris.ro se alătură campaniei de promovare a literaturii române „Citește Românește” lansate Ministerul Culturii.

Laura Țeposu, CEO al librăriei Libris.ro: „De mai bine de 7 ani, am demarat, pe Libris.ro, acțiuni de promovare a scriitorilor autohtoni, cea mai importantă fiind campania Autorul Lunii, prin care punem la dispoziție cărți cu autograf ale celor mai populari scriitori români. Ponderea reprezentată de cărțile cu autori români rămâne, însă, destul de mică, pentru că și numărul aparițiilor editoriale anuale este relativ redus. De aceea, inițiativa Ministerului Culturii este una remarcabilă și aderăm la ea cu entuziasm. Fiecare campanie de încurajare a lecturii aduce beneficii majore societății noastre. Promovarea autorilor români face chiar mai mult, oferind un context favorabil dezvoltării pieței locale de carte, un demers necesar pentru a ajunge competitivi pe plan internațional”.

Bogdan Gheorghiu, ministrul culturii: „Campania Citește Românește, demarată de noi, atrage tot mai mulți parteneri de valoare și ne bucură faptul că este apreciată și susținută. Într-un timp foarte scurt, de numai o săptămână, pe lângă marile platforme de comerț online care ni s-au alăturat am descoperit, în mod plăcut, că sunt și persoane din zona social-media care se implică și promovează campania. Mulțumim tuturor partenerilor noștri pentru sprijinul acordat scriitorilor români. Îndemn publicul să acceseze aceste platforme de vânzare de cărți și să descopere scriitorii noștri contemporani care sunt valoroși și care merită citiți”.

Libris.ro lansează pe site o secțiune dedicată autorilor români: www.libris.ro/carti?fp=citesteromaneste, cu aproape 4000 de titluri (2500, beletristică, 1500, carte pentru copii).

Autorii români reprezintă anual 20% din vânzările de carte ale librăriei Libris.ro: beletristică, cărți pentru copii, poezie, spiritualitate, științe umaniste.