La Iași, „Marea Dictare!” din scriitori români

La Iași, „Marea Dictare!” din scriitori români

Ziua Limbii Române este celebrată la Iași printr-un eveniment special, „Marea Dictare!”, desfășurată în aer liber, joi, 31 august, de la ora 10.00, în Parcul Expoziției din Copou. Organizatori sunt Consiliul Județean Iași și Biblioteca Județeană Gheorghe Asachi, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Iași, al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Iași, al Facultății de Litere a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, precum și al Librăriei Cărturești.

Poate să participle oricine, gratuit, ieșean sau doar trecător prin oraș. Totul e să completeze formularul de înscriere disponibil online la: https://tinyurl.com/MareaDictare.

Mihaela Morariu, Serviciului proiecte și programe culturale al Bibliotecii Județene Gheorghe Asachi, citată de Agerpres: „Dictarea va cuprinde trei fragmente a câte două paragrafe, maximum 3000 de semne, din operele scriitorilor Marin Preda, Ion Creangă și Ion Neculce. Materialele necesare vor fi puse la dispoziție. Participanții cu cele mai bune rezultate vor fi răsplătiți cu premii oferite de Librăria Cărturești. Vor fi acordate și câteva premii speciale surpriză. Toți cei înscriși și prezenți la evenimentul din 31 august vor primi diplomă de participare. Vârsta minimă recomandată pentru participare este de 10 ani, dar îi primim cu drag pe toți cei care vor să-și testeze abilitățile de scriere după dictare și să-și verifice cunoștințele gramaticale și de ortografie. Vă așteptăm în număr cât mai mare să participați la acest eveniment organizat de Ziua Limbii Române, pentru a celebra frumusețea, bogăția și importanța limbii române, care reprezintă identitatea noastră ca popor.”

Din juriu fac parte prof. univ. dr. Constantin Dram și lector univ. dr. Livia Iacob, de la Facultatea de Litere a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași și scriitorul Marius Chelaru, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iași.