Klaus Iohannis susține creșterea salariilor cadrelor didactice de la 1 ianuarie 2024

Klaus Iohannis susține creșterea salariilor cadrelor didactice de la 1 ianuarie 2024
Foto: Administrația Prezidențială

Prezent, în prima zi de școală din anul școlar 2023-2024 la Școala Gimnazială Nr. 162 din București, președintele României, Klaus Iohannis, și-a reafirmat ferm susținerea pentru cauza cadrelor didactice, în sensul recunoașterii că ele merită, cu siguranță, mai mult decât au obținut în urma acțiunilor de protest din ultima parte a anului școlar trecut: „Creșterea medie de 25% a salariilor din învățământ a devenit realitate după ce ați atras atenția societății asupra importanței meseriei de dascăl. Continui să susțin și creșterea salariilor începând cu 1 ianuarie 2024 și vă asigur că rămân ferm în a sprijini toate demersurile prin care angajamentele luate de guvern în această vară să devină realitate.

Asistăm, de asemenea, din acest an, la investiții serioase în infrastructura sistemului de învățământ, finanțate atât din Planul Național de Redresare și Reziliență, cât și din bugetul de stat. Vorbim de peste 1 miliard de euro pentru dotări cu mobilier nou, modern, echipamente IT de ultimă generație și laboratoare noi, precum și cu materiale didactice. Astfel, peste 5.600 de școli vor beneficia de un mediu educațional modern.

Noua legislație revalorizează cariera didactică. Încurajăm, de exemplu, titularizarea în unitățile de învățământ din zone defavorizate, fiind introduse și o serie de elemente care vor genera predictibilitate în ceea ce privește norma didactică.

Toate aceste modificări au fost făcute pentru că avem nevoie de cadre didactice cu vocație.”